СПАЛАХ САЛЬМОНЕЛЬОЗУ ЯВА НА БУКОВИНІ - Богачик, Н.А.; Венгловська, Я.В.; Москалюк, В.Д.; Трефаненко, А.Г.; Печенюк, Г.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Гострі кишкові інфекції є одними з найбільш поширених захворювань у всіх вікових групах [1, 2]. З настанням літа зростає і рівень захворюваності на кишкові інфекції на всій території України, що пов’язано з порушенням правил технології приготування та зберігання їжі, термінів її реалізації, особливо під час проведення урочистих подій тощо [3]. У нашому регіоні частіше спостерігаються спорадичні випадки цих захворювань, хоча нерідко реєструються й спалахи. В останні роки значно змінилась етіологічна структура кишкових інфекцій. В літературі знайдені поодинокі роботи, присвячені вивченню сальмонельозу Ява, що обумовлює актуальність дослідження цієї патології.