ХАРЧОВА ТОКСИКОІНФЕКЦІЯ – САЛЬМОНЕЛЬОЗ ЧИ ПОЛІЕТІОЛОГІЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ? - Ребенок, Ж.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Хоча термін «харчова токсикоінфекція (ХТІ)» існує близько 100 років [1], поняття про «харчову токсикоінфекцію» як нозологічно самостійну інфекційну хворобу й досі не стало загальновикористовуваним. Вислів А.І. Завадовського: «Вчення про харчові токсикоінфекції та отруєння залишається найменш знайомим як санітарним лікарям, так і лікарям-клініцистам», – не втратив актуальності й досі