СТАН НОВОНАРОДЖЕНИХ, МАТЕРІ ЯКИХ СТРАЖДАЮТЬ НА ХРОНІЧНУ HCV- ТА ВІЛ-ІНФЕКЦІЮ - Міцода, Р.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Ранній неонатальний період (РНП) у новонароджених, матері яких страждають на коінфекцію HCV/ВІЛ, супроводжується 2,5-разовим збільшенням асфіксій І ступеня, 5-разовим зростанням гострих ішемічних уражень центральної нервової системи і достовірним збільшенням числа гіпорефлексій та частоти ціанозу. 9,5 % цих дітей є недоношеними.