УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА ІНФЕКЦІЯМИ В ГАЛУЗІ ХІРУРГІЧНОГО ВТРУЧАННЯ В УКРАЇНІ - Салманов, А.Г. (Інфекційні хвороби, 2013)
Розроблено стратегію боротьби з інфекціями в галузі хірургічного втручання (ІГХВ), яка вимагає впровадження системи епідеміологічного нагляду (ЕН) за ними, що дозволить уніфікувати стандарти визначення випадків ІГХВ, сприятиме повноцінному проведенню оперативного і ретроспективного аналізу щодо епідемічної ситуації в окремому стаціонарі та країні в цілому, а також своєчасно розробити заходи профілактики і знизити рівень захворюваності та соціально-економічних збитків від цих інфекцій.