ВИКОРИСТАННЯ ПРЕПАРАТУ АНТИОКСИДАНТНОЇ ДІЇ МЕКСИДОЛУ ЯК КОРЕКТОРА ДИСБАЛАНСУ ОКИСНОЇ ТА АНТИОКИСНОЇ СИСТЕМ У ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА МЕНІНГІТИ ТА ЕНЦЕФАЛІТИ - Крюгер, О.О.; Богадєльніков, І.В.; Дябіна, Т.А.; Плештіс, С.А.; Горішняк, Л.Х.; Бобришева, O.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
При гнійних менінгітах і вірусних енцефалітах у дітей активується перекисне окислення ліпідів, білків і знижується активність антиоксидантної системи. Включення мексидолу в комплексну терапію таких хворих перешкоджає наростанню вільнорадикального окислення ліпідів, білків і підвищує антиоксидантну активність у крові, а також сприяє швидшому зникненню симптомів загальноінфекційного синдрому, ранній нормалізації апетиту і діурезу, а також регресу менінгеального і вогнищевого синдрому та зменшує тривалість перебування хворого у ВІТ на ранніх етапах захворювання.