ВИПАДКИ ЛЕПТОСПІРОЗУ, СПРИЧИНЕНОГО ДЕКІЛЬКОМА СЕРОВАРАМИ ЛЕПТОСПІР - Кирик, В.М.; Агапій, О.О.; Кирик, М.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено клінічні спостереження поєднаного інфікування людей різними сероварами лептоспір, про що свідчило діагностичне наростання титру антитіл до них у РАЛ. Встановлено, що клініка лептоспірозу, спричиненого декількома серологічними варіантами лептоспір, характеризується тяжким перебігом із швидким наростанням поліорганної недостатності.