ЦИКЛ РОЗВИТКУ ЗБУДНИКА ТУБЕРКУЛЬОЗУ В КРОВІ ТА ЙОГО ВИЯВЛЕННЯ - Власенко, В.В.; Палій, Г.К.; Власенко, І.Г.; Колодій, С.А.; Василенко, С.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Показаний цикл розвитку збудника туберкульозу в крові та запропоновано новий високоспецифічний експрес-метод для виявлення мікобактерій туберкульозу (МБТ) у мазках капілярної крові з наступним бактеріологічним підтвердженням шляхом виділення чистої культури МБТ за 2-5 діб. Цей метод дає можливість виявити збудника туберкульозу на ранній стадії захворювання, коли загальноприйнятою методикою він ще не діагностується.