ЗМІНА ЕТІОЛОГІЧНОЇ СТРУКТУРИ БАКТЕРІЙНИХ ЗБУДНИКІВ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ ТА ЇХ АНТИБІОТИКОЧУТЛИВОСТІ У ДІТЕЙ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Пипа, Л.В.; Піддубна, О.В.; Мургіна, М.М.; Яруш, Л.І.; Бубляс, Т.В.; Філик, А.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Відображено етіологічну структуру бактерійних патогенів у розвитку гострих інфекційних діарей у дітей. Клебсієла, ентеробактер, золотистий стафілокок були найбільш поширеними збудниками гострих діарей у дітей Хмельницької області за період з 2002 по 2006 рр. Чутливість і резистентність до антибіотиків цих патогенів змінилась за даний період.