ЕНТЕРОВІРУСНІ ІНФЕКЦІЇ У НОВОНАРОДЖЕНИХ І ДІТЕЙ - Bopegamage, Shubhada (Інфекційні хвороби, 2020)
Ентеровіруси поширені в усьому світі. Вони передаються за допомогою фекально-орального та аерозольного механізму. Хоча ці віруси спричиняють легкі фебрильні симптоми в імунокомпетентних людей, їх зараження призводить до широкого кола захворювань у новонароджених і дітей. Патогенез цих інфекцій залежить від хазяїна та факторів вірусу. Це коротке повідомлення дає можливість зрозуміти серйозність ентеровірусних інфекцій у педіатричній практиці та демонструє необхідність молекулярної діагностики цієї хвороби.