ОРНІДАЗОЛ – СУЧАСНИЙ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПРЕПАРАТ У ЛІКУВАННІ ПАРАЗИТАРНИХ ХВОРОБ (ДЕМОДЕКОЗУ, ЛЯМБЛІОЗУ) - Бодня, К.І.; Лавриненко, М.В.; Повгородня, О.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
На підставі проведених досліджень виявлені закономірності зміни характеру адаптивних реакцій організму, показано, що співвідношення кортизолу й інсуліну визначають особливості відповідної реакції організму на інвазію. Запропоновано ефективний спосіб усунення дезадаптаційних розладів організму хазяїна шляхом застосування орнідазолу, що забезпечує високу ефективність лікування демодекозу і лямбліозу.