МІКРОБІОЦЕНОТИЧНІ АСПЕКТИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ - Козько, В.М.; Бондаренко, А.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлено сучасні уявлення про роль мікрофлори кишечнику в патогенезі гострих кишкових інфекцій. Розглядаються питання специфічної корекції дисбактеріозу кишечнику. Доведено, що успіх лікування хворих на ГКІ залежить не стільки від дії етіотропних препаратів, скільки від своєчасного застосування засобів, спрямованих на зниження інтенсивності системних реакцій організму хазяїна та корекцію його мікробіоценозу.