ОСОБЛИВОСТІ ІМУННОГО СТАТУСУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ, ЯКІ ІНФІКОВАНІ ЦИТОМЕГАЛОВІРУСОМ - Крутько, В.С.; Стаднікова, А.В.; Потейко, П.І.; Сокол, Т.В.; Лебедь, Л.В.; Плитник, Т.В.; Тимофеєва, Т.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
У хворих на туберкульоз (ТБ) у поєднанні з цитомегаловірусною інфекцією (ЦМВІ) виявлена значніша імуносупресія, порівняно з хворими на туберкульоз, не інфікованими цитомегаловірусом (ЦМВ). Це свідчить про синергічний несприятливий вплив на організм поєднання туберкульозної й цитомегаловірусної інфекцій.