ІНДУКЦІЯ АПОПТОЗУ ЛІМФОЦИТІВ ПРИ ГОСТРОМУ ГЕПАТИТІ В У ДІТЕЙ – ЧИ Є МАРКЕРОМ ЦИТОЛІЗУ ГЕПАТОЦИТІВ? - Мавлянов, І.Р.; Шукуров, Б.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
У дітей з ГГВ вивчено експресію активаційних рецепторів СD25, СD95, СD38 і показники цитолізу: рівень АлАТ і АсАТ в сироватці крові. Показано, що ГГВ у дітей супроводжується підвищенням експресії рецепторів СD25, СD95 і СD38, що вказує на прискорення апоптозу лімфоцитів крові. У сироватці крові хворих дітей спостерігається підвищення рівня АлАТ і АсАТ. Зроблено висновок, що наявність прямої залежності між індукцією апоптозу лімфоцитів крові і ферментемією не дозволяє однозначно судити про прямий зв’язок між апоптозом лімфоцитів і апоптоз-опосередкованим цитолізом гепатоцитів.