СЕРЦЕВО-СУДИННА СИСТЕМА ПРИ ПОБІЧНИХ РЕАКЦІЯХ У ПРОЦЕСІ ХІМІОТЕРАПІЇ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ - П’ятночка, І.Т.; Корнага, С.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Виражені токсико-алергічні реакції є тяжким ускладненням хіміотерапії хворих на туберкульоз, оскільки в процес втягуються різні органи і системи, зокрема і кардіо-васкулярна система. При побічних реакціях необхідно проводити комплекс заходів, спрямованих на усунення основного чинника, який зумовив реакцію, ліквідацію різноманітних порушень організму в цілому і серцево-судинної системи зокрема.