ТРУДНОЩІ КЛІНІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ ЧЕРЕВНОГО ТИФУ - Андрейчин, М.А.; Вишневська, Н.Ю.; Борак, В.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Клінічний перебіг черевного тифу за останні десятиріччя зазнав змін, що пояснюється змінами умов життя і широким застосуванням антибіотиків. Проведено аналіз клініко-епідеміологічних проявів черевного тифу, зареєстрованого у 2000-2007 рр. на Тернопільщині. Звернено увагу на складності диференційної діагностики і необхідність стандартного лабораторного обстеження хворих з тривалою гарячкою.