ОСОБЛИВОСТІ ЕТІОТРОПНОЇ ТЕРАПІЇ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ - Ребенок, Ж.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
У клінічній інфектології основним видом лікування - лікувальним базисом - є етіотропна терапія, тому що вона спрямована проти збудників усіх інфекційних захворювань без винятку. Але етіотропна терапія - складний і небезпечний процес. Щоб уникнути можливих ускладнень, етіотропну терапію необхідно здійснювати з належною обізнаністю й обачністю. Так, оскільки антибіотики є засобами міжвидової боротьби бактерій, то не слід забувати про те, що бактерії завжди чинитимуть активний опір дії антибіотиків, що неминуче погіршує результат лікування