АНАЛІЗ НЕСВОЄЧАСНОГО ВИЯВЛЕННЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ ЛЕГЕНЬ В УМОВАХ ЕПІДЕМІЇ - Мельник, В.М.; Новожилова, І.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проаналізовано 448 випадків смерті хворих на туберкульоз легень до й під час епідемії. Встановлена залежність несвоєчасного виявлення туберкульозу від різних чинників. Доведено суттєве зростання в умовах епідемії впливу багатьох несприятливих факторів, пов’язаних із несвоєчасним виявленням туберкульозу, на його перебіг із летальним вислідом. Своєчасність виявлення туберкульозу є наріжним завданням програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 рр.