ВПЛИВ ГЕЛЬМІНТОЗІВ НА ПЕРЕБІГ ВІРУСНИХ ГЕПАТИТІВ - Печінка, А.М.; Вінницька, О.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Розглянуті особливості перебігу інфекційних захворювань, зокрема вірусних гепатитів, у комбінації з гельмінтозами. Встановлені взаємовідносин у системі «паразит-хазяїн», визначені фактори впливу гельмінтів на організм хазяїна. Проаналізовані дані вітчизняної та іноземної літератури, що присвячені проблемі перебігу вірусних гепатитів на тлі супутніх гельмінтозів. Наведені результати власних досліджень про перебіг гострого гепатиту В у поєднанні із супутніми кишковими нематодозами.