СТАН МІКРОСОМАЛЬНОГО ОКИСЛЕННЯ ЛІПІДІВ, ЕНДОГЕННОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ ТА АКТИВНОСТІ ЦЕРУЛОПЛАЗМІНУ У ХВОРИХ НА ГОСТРИЙ ГЕПАТИТ В - Дикий, Б.М.; Пришляк, О.Я.; Кондрин, О.Є.; Будеркевич, Л.І.; Кушнір, О.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено, що у хворих на гепатит В (ГВ) відмічається високий рівень ендогенної інтоксикації (за величиною МСМ254) та надмірна напруженість системи антиоксидантного захисту (за активністю церулоплазміну). Додаткове призначення «Берлітіону» до комплексу базового лікування краще, ніж препарати стандартної терапії, обумовлює нормалізацію активності церулоплазміну, зменшує титри МСМ254, володіє мембрано-стабілізуючою дією.