ІМУНОПРОФІЛАКТИКА ТУЛЯРЕМІЇ В УКРАЇНІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Герасименко, Т.В.; Могілевський, Л.Я.; Хабло, З.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проведений ретроспективний аналіз імунопрофілактики туляремії в Україні (1945-2009 рр.). Науково обґрунтована тактика імунопрофілактики туляремії в природних осередках залежно від типу території за ступенем епідеміологічного ризику зараження, яка дозволить забезпечити епідемічне благополуччя населення при значно менших матеріальних витратах. Отримані результати спрямовані на удосконалення системи епідеміологічного нагляду за туляремією в Україні в сучасних умовах.