СУЧАСНА КЛІНІКО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОПІСТОРХОЗУ НА СУМЩИНІ - Чемич, М.Д.; Захлєбаєва, В.В.; Ільїна, Н.І.; Шолохова, С.Є. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведена епідеміологічна ситуація з опісторхозу у Сумській області та в Україні. Зроблений аналіз клінічного перебігу хронічного опісторхозу у природному осередку, особливістю якого є високий відсоток латентної форми інвазії. Визначена діагностична значущість клініко-лабораторних симптомів хвороби.