КОРОВА ІНФЕКЦІЯ, ВАКЦИНИ ПРОТИ КОРУ, ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВАКЦИН ПРОТИ КОРУ - Мойсеєва, Г.В.; Задорожна, В.І.; Башкатова, Т.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Кір - високо контагіозне вірусне захворювання, яке може призводити до летальних вислідів. В Україні проти кору є вакцини для планової імунізації, які створюють штучний імунітет проти цієї інфекції. Вакцини проти кору, що застосовуються на сучасному етапі, є високоімуногенними та безпечними препаратами. Згідно з інформацією, отриманою з регіонів України, у 2008 р. на кір захворіло 20 осіб, серед них 5 (25 %) були щеплені.