ВАСИЛЬЄВА Н.А. ЛЕПТОСПІРОЗ: МОНОГРАФІЯ / Н.А. ВАСИЛЬЄВА, М.А. АНДРЕЙЧИН. – ТЕРНОПІЛЬ: ТДМУ, 2016. – 276 с. - Zinchuk, O. M.; Zubach, O. O. (Інфекційні хвороби, 2017)
Представлено рецензію монографії, в якій на підставі багаторічних досліджень авторів і аналізу даних літератури у розглянуто епідеміологію, патогенез, клініку, діагностику, лікування та профілактику лептоспірозу. Наведено нову інформацію про зміни домінуючих сероварів патогенних лептоспір, клініко-патогенетичну роль порушень органного кровоплину та імунних реакцій організму, термографічну семіотику хвороби, лікувальну ефективність алогенного протилептоспірозного гаммаглобуліну тощо.