ІСТОРИЧНІ ВІХИ БОРОТЬБИ З ІНФЕКЦІЙНИМИ ХВОРОБАМИ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ ТА ПЕРША КАФЕДРА ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ - Chaban, T. V.; Pyasecky, B. M. (Інфекційні хвороби, 2017)
Описано історію становлення першої в Україні кафедри інфекційних хвороб в Одесі, а також заслуги видатних вітчизняних вчених, які стояли біля витоків цієї історичної події ‒ М.Ф. Гамалії, Г.М. Мінха, О.О. Мочутковського, В.А. Хавкіна, Д.К. Заболотного, В.К. Стефанського. Стисло охарактеризовано постаті їх відомих послідовників ‒ Л.К. Коровицького, Г.О. Гринберга, Р.П. Наумової, В.П. Ліпковського та ін.