ВПЛИВ АНТИБІОТИКІВ НА БІОПЛІВКОУТВОРЕННЯ MSSA ТА MRSA ШТАМАМИ СТАФІЛОКОКА - Derkach, S. A.; Voronkina, I. A.; Habysheva, L. S.; Krylov, I. A.; Kutsay, N. M. (Інфекційні хвороби, 2017)
Проведено експериментальне вивчення впливу антибіотиків (амоксациліну/клавуланату, гентаміцину та ципрофлоксацину) на процес біоплівкоутворення метициліночутливими (MSSA) та метицилінорезистентними (MRSA) штамами стафілокока та їх дії на вже сформовані «зрілі» біоплівки.