ДИФЕРЕНЦІЙНА ДІАГНОСТИКА РОТАВІРУСНОЇ ТА РОТАВІРУСНО-БАКТЕРІЙНОЇ КИШКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ У ДІТЕЙ - Кузнєцов, С.В.; Кірсанова, Т.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Нами встановлено, що ротавірусна інфекція найчастіше спостерігалась у дітей першого року життя. Аналіз сезонності захворювання показав, що РВІ частіше реєструвалася взимку, навесні та влітку (90,0 %), а РВБІ – взимку, навесні та восени (87,5 %). Аналіз анамнестичних даних виявив у 93,6 % обстежених дітей присутність несприятливих факторів преморбідного фону. Серед них найчастішими були патологія вагітності, раннє переведення на штучне вигодовування, наявність анемії, перенесених у минулому одного або декількох захворювань.