МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАННЯ ЕНДЕМІЧНИХ ЗОН ТРОПІЧНИХ ХВОРОБ – РЕАЛЬНА ЗАГРОЗА ЕКОБІОБЕЗПЕЦІ УКРАЇНИ - Бондаренко, А.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені дані й аналіз можливості формування в Україні ендемічних регіонів з окремих тропічних хвороб. Детально проаналізована ситуація відносно малярії і арбовірусної гарячки Західного Нілу. Показана реальна загроза реставрації в Україні триденної малярії (P. vivax) і можливість формування ендемічних регіонів з тропічної та чотириденної малярії.