ОПТИМІЗАЦІЯ ЛІКУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ З УРЕАПЛАЗМОЗОМ - Васильєва, Н.А.; Івахів, О.Л. (Інфекційні хвороби, 2013)
При цілеспрямованому обстеженні уреаплазмоз виявлено у 31,1-48,4 % жінок, обстежених у зв’язку з обтяженим акушерським анамнезом чи патологією вагітності, та їх статевих партнерів. Найбільш ефективною виявилась комбінована терапія із застосуванням доксицикліну в комбінації з лавомаксом (82,7 % позитивних результатів після одного курсу лікування). Під час вагітності можна рекомендувати дозволені макроліди та специфічний імуноглобулін.