РОЛЬ БАКТЕРІЙНОЇ ТРАНСЛОКАЦІЇ В ПАТОЛОГІЇ - Одінець, Т.М.; Карімов, І.З.; Шмойлов, Д.К.; Одінець, О.А.; Дегтярьова, А.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведено огляд сучасних досліджень феномену бактерійної транслокації. При порушенні бар’єрної, детоксикаційної та імунної функцій організму бактерійна транслокація сприяє розвитку ендотоксинової агресії, що ускладнює патологічні стани.