ОПТИМІЗАЦІЯ ЛІКУВАННЯ УРАЖЕНЬ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ, СПРИЧИНЕНИХ ВІРУСАМИ РОДИНИ ГЕРПЕСУ - Руденко, А.О.; Муравська, Л.В.; Берестова, Т.Г.; Андреєва, О.Г.; Дьяченко, П.А.; Пархомець, Б.А.; Сидорова, Ж.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 31 пацієнта з герпесвірусним ураженням нервової системи, які отримували як специфічну противірусну терапію препарати валацикловіру (вальтрекс і вальтровір). Показано, що призначення препаратів валацикловіру знижує тривалість проявів неврологічного дефіциту, сприяє елімінації ДНК вірусів родини герпесу і зниженню титру IgG у спинномозковій рідині. Показана ефективність і безпека вітчизняного препарату вальтровіру.