ЕПІДЕМІЯ ЕНЕС-ІНФЕКЦІЇ У НІМЕЧЧИНІ - Деміховська, О.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Спалах інфекції, зумовленої E. coli, що продукує шига-токсин (EHEC), в 2011 р. був найбільшим у Німеччині і найбільшим спалахом гемолітико-уремічного синдрому (ГУС) у всьому світі. Наведено епідеміологічну, клінічну і мікробіологічну характеристику цього незвичайного спалаху. Описані заходи, до яких вдавалися заклади охорони здоров’я і безпеки продовольства Німеччини та Європи, щоб ідентифікувати причинного агента і фактори передачі збудника з метою недопущення подальших випадків хвороби.