ЛЕПТОСПІРОЗ: СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА АСПЕКТИ ВІДОМОЇ ХВОРОБИ - Дуда, О.К.; Жигарєв, Ю.О. (Інфекційні хвороби, 2022)
Лептоспіроз вважається найбільш поширеним зоонозом у світі. Захворювання часто мають професійний характер. Ураження нирок при лептоспірозі визнано обов’язковим проявом інфекційного процесу. Своєрідним і патогномонічним проявом є ураження м’язів, особливо литкових. Останнім часом все більше заговорили про персистуючі форми лептоспірозу.