СПАЛАХ ХОЛЕРИ У МІСТІ МАРІУПОЛЬ У 2011 РОЦІ - Хайтович, О.Б.; Шварсалон, М.К.; Павленко, О.Л.; Зініч, Л.С.; Ільїчов, Ю.О.; Денисенко, В.І.; Гусаков, Г.М.; Антонова, Л.П. (Інфекційні хвороби, 2022)
Спалах холери у м. Маріуполь влітку 2011 р. виник у результаті завезення вірулентного холерного вібріону з ендемічних територій світу. Подальшому розвитку епідемічного процесу сприяли наявні соціальні, комунальні та екологічні умови.