ЗАХВОРЮВАНІСТЬ ТА ЕТІОЛОГІЧНА СТРУКТУРА ЛОКАЛЬНИХ ФОРМ ГНІЙНО-ЗАПАЛЬНИХ УРАЖЕНЬ У НОВОНАРОДЖЕНИХ НЕДОНОШЕНИХ ДІТЕЙ - Малиш, Н.Г.; Чемич, М.Д.; Авдеєва, Л.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчено ураженість малюків на локальні форми гнійно-запальних захворювань. Встановлено зниження захворюваності протягом 2003-2009 рр. Основним етіологічним чинником кон’юнктивіту, омфаліту та везикулопустульозу були стафілококи. Виділені від новонароджених штами S. epidermidis та S. aureus мали високі рівні резистентності до оксациліну, цефалоспоринів та аміноглікозидів.