КЛІНІЧНА ОЦІНКА ГІПЕРЕКСПРЕСІЇ ФАКТОРА ВІЛЛЕБРАНДА ПРИ ВЕРХНЬОЩЕЛЕПНОМУ СИНУСИТІ - Андрейчин, Ю.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 51 хворого на гнійний верхньощелепний синусит. У плазмі крові виявлено підвищення вмісту фактора Віллебранда (ФВ). Зниження його рівня у реконвалесцентів відставало від строків клінічного одужання. Подібна закономірність спостерігалась щодо концентрацій молекул середньої маси (МСМ254), однак статистично достовірної кореляції з рівнями ФВ не виявлено.