КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ АКТИВНОСТІ ПРОТЕОЛІТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ПРИ ГОСТРИХ І ХРОНІЧНИХ ВІРУСНИХ ГЕПАТИТАХ І ЦИРОЗАХ ПЕЧІНКИ - Суременко, М.С.; Шевченко, О.П. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 185 хворих з гострими і хронічними вірусними гепатитами, цирозом печінки, механічною жовтяницею. Виявлено зміни активності матриксних металопротеїназ, рівня гіалуронової кислоти та фібронектину у різних групах хворих залежно від етіології, клінічного перебігу та активності процесу, що може стати допоміжним критерієм диференційної діагностики.