КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК ВДАЛОГО ЗАСТОСУВАННЯ ТЕНОФОВІРУ У ХВОРОГО НА ХРОНІЧНУ HDV-ІНФЕКЦІЮ З ВИРАЖЕНИМ ФІБРОЗОМ - Kohutych, A. I. (Інфекційні хвороби, 2016)
Хронічна HDV-інфекція виникає найтяжчі форми гепатиту з швидким формуванням цирозу печінки та розвитком печінкової недостатності, а ефективні методи лікування перебувають на початковій стадії вивчення. Можливості проведення противірусної терапії значно обмежені при наявності протипоказань, особливо, при вираженому фіброзі печінки. Наводиться приклад ефективного застосування тенофовіру у хворої на хронічну HDV-інфекцію з фіброзом F4. Ключові слова: хронічний гепатит D, лікування, тенофовір.