ПОЛІМОРФІЗМ ГЕНІВ ПРИ ВІЛ-ІНФЕКЦІЇ - Moskaliuk, V. D.; Andrushchak, M. O. (Інфекційні хвороби, 2016)
Проаналізовано захворюваність на ВІЛ-інфекцію та дослідження поліморфізму генів. Особливу увагу приділено мутаціям з генотипом CCR5 ∆32 та CCR-2 варіант 64І, їх взаємозв’язку з іншими мутаціями, встановлено їхній вплив на перебіг ВІЛ-інфекції. З’ясовано вплив хемокінів, цитокінів та інтерлейкінів у ВІЛ-інфікованих на генний поліморфізм. Ключові слова: ВІЛ-інфекція, поліморфізм генів, генотип, хемокіни, цитокіни.