«ПЛІВКОВІ» МІКРОПРЕПАРАТИ В ПАРАЗИТОСКОПІЧНОМУ ДОСЛІДЖЕННІ: МЕТОДИЧНІ ПЕРЕВАГИ І ПЕРСПЕКТИВИ - Ковальчук, М.Т. (Інфекційні хвороби, 2013)
Розглядаються особливості методики «плівкових» мікропрепаратів у вигляді відбитків епідермісу пацієнтів на оптично-прозорій адгезивній плівці з дослідженням у поляризованому світлі, зокрема на предмет виявлення кліщів родини Demodicidae, а також перспективність щодо широкого застосування в лабораторно-діагностичній паразитологічній практиці.