ЗАХВОРЮВАНІСТЬ ТА ЕТІОЛОГІЧНА СТРУКТУРА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Чемич, М.Д.; Малиш, Н.Г.; Полов’ян, К.С.; Зайцева, Г.С.; Черняк, О.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено тенденцію зростання рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції. Темп приросту за 2001-2010 рр. склав +75,3 %. Захворюваність дітей у 8 разів вища, ніж дорослих. Превалюючими етіологічними чинниками були K. pneumoniaе і S. aureus.