АНАЛІЗ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ З ТУБЕРКУЛЬОЗУ В ЗОНАХ РАДІОЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ В ПЕРІОД ЗА 1986-2010 РОКИ - Борисова, Л.І.; Зайков, С.В. (Інфекційні хвороби, 2015)
У перші п’ять років після аварії на ЧАЕС суттєвих відмінностей між більшістю епідеміологічних показників, що характеризують туберкульоз, не було. В другу п’ятирічку з’явилися відмінності майже між всіма показниками (захворюваність на легеневий, бактерійний, деструктивний туберкульоз), крім смертності, в забруднених та незабруднених районах області. В третю п’ятирічку ще зберігаються відмінності у показниках бактерійного, деструктивного туберкульозу, зростає смертність від туберкульозу у забруднених регіонах. У четвертій п’ятирічці достовірною залишається лише різниця у показнику смертності, який більший у забруднених районах області. В п’ятій п’ятирічці достовірної різниці між показниками не виявлено.