КОРОВИЙ ЕНЦЕФАЛІТ: ДИСКУСІЇ ТА РОЗДУМИ - Копча, Василь Степанович; Іщук, І.С.; Голик, Є.Ю.; Надал Л.C.; Герасименко, О.А.; Комар, П.В.; Сапищук, Н.О. (Інфекційні хвороби, 2013)
Проаналізовано теперішню захворюваність на кір в Україні. Описано випадок тяжкого корового енцефаліту, при якому клінічні прояви ураження центральної нервової системи дуже незначні, обмежуються лише болем голови і непереконливими менінгеальними знаками, у тому числі «немотивованим» блюванням. Дано практичні рекомендації, зокрема зміщення акценту з етіотропної на патогенетичну протинабрякову терапію