ОСОБЛИВОСТІ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ВІЛ-ІНФЕКЦІЮ У РІЗНИХ ВІКОВИХ ГРУПАХ НАСЕЛЕННЯ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Постнов, О.В.; Герасименко, Т.В.; Поздняков, С.В.; Сервецький, С.К.; Пожога, Ю.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлені результати аналізу динаміки облікової захворюваності на ВІЛ-інфекцію у різних вікових групах населення Одеської області. Порівняння екстенсивних (частка хворих певних вікових груп у загальній кількості хворих) та інтенсивних (вікова захворюваність) показників показало доцільність паралельного їх використання. Поглиблений аналіз захворюваності на ВІЛ-інфекцію дітей віком до 2 років показав, що значну частку осіб, зареєстрованих як ВІЛ-інфіковані, складають діти без остаточного підтвердження захворювання. Надані пропозиції щодо визначення випадку ВІЛ-інфекції у дітей віком до 18 місяців та удосконалення існуючих форм статистичної звітності з ВІЛ-інфекції.