МАТЕРІАЛИ ЕПІДРОЗСЛІДУВАННЯ СПАЛАХУ КИШКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Паничев, В.О.; Цяпа, Н.В.; Павельєва, М.М.; Кулачковська, І.В.; Маціпура, С.В. (Інфекційні хвороби, 2015)
У ліквідації спалахів кишкових інфекції основну роль відіграє своєчасна організація протиепідемічних заходів в осередку із домінуючим впливом на другу ланку епідпроцесу - механізм передачі, адже масштаби спалаху залежать від оперативності дій щодо встановлення та припинення дії ймовірних факторів передачі.