СТАН АНТИМЕНІНГОКОКОВОГО ІМУНІТЕТУ ДОНОРОЗДАТНОГО НАСЕЛЕННЯ ЖИТОМИРСЬКОГО РЕГІОНУ ТА ПЕРСПЕКТИВА ОДЕРЖАННЯ АЛОГЕННОЇ АНТИМЕНІНГОКОКОВОЇ ПЛАЗМИ - Назарчук, Л.В.; Терещук, Т.О.; Чугрієв, А.М. (Інфекційні хвороби, 2015)
Проведено обстеження 792 неімунізованих донорів Житомирського регіону на наявність антименінгококових антитіл у сироватці крові. Встановлена наявність сироваткових антименінгококових антитіл з різним титром (від ≤1:10 до 1:1280) в осіб обох статей, усіх груп крові за системою АВ0, протягом року. Високий титр специфічних антитіл (≥1:80) спостерігали переважно при груповій належності АВ(ІV) та А(ІІ) <span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; letter-spacing: -.1pt; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">- відповідно (40,70±0,99) і (37,90±0,81) %. Сезонні спостереження показали, що високі титри антименінгококових антитіл частіше за все зустрічалися взимку <span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; letter-spacing: -.1pt; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">-(55,60±1,15) %. Результати дослідження є обґрунтуванням перспективи одержання алогенної антименінгококової плазми.