ПОКАЗНИКИ ЕНДОГЕННОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ ТА ЛІПОПЕРОКСИДАЦІЇ В ДИНАМІЦІ ГОСТРОГО ТОКСИЧНОГО ТЕТРАХЛОРМЕТАНОВОГО ГЕПАТИТУ - Скірак, З.С. (Інфекційні хвороби, 2015)
У білих щурів зі змодельованим гострим токсичним гідразиновим гепатитом на 2-у добу експерименту виявлено суттєве підвищення рівня ендогенної інтоксикації організму (МСМ254, МСМ280) і ліпопероксидації (МДА и ДК), а також зниження рівня зв<span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; color: windowtext; mso-ansi-language: UK; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">¢язувальної функції сироваткового альбуміну. Відзначені відхилення від норми на 7-й день експерименту дещо зменшились, але продовжували достовірно відрізнятися від контрольної групи. Досліджено кореляційні зв<span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; color: windowtext; mso-ansi-language: UK; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">¢язки між показниками ендогенної інтоксикації, ліпопероксидації і зв<span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; color: windowtext; mso-ansi-language: UK; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">¢язувальною функцією сироваткового альбуміну.