ВНУТРІШНЬОУТРОБНІ ІНФЕКЦІЇ: ПАРАЛЕЛІ ПРЕНАТАЛЬНОГО УЗД І ПАТОМОРФОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Васильєва, Н.А.; Жиляєв, М.М.; Гвоздецький, А.В.; Орел, М.М. (Інфекційні хвороби, 2015)
Проаналізовано вплив TORCH-інфекцій на перебіг вагітності, зіставлено дані пренатального УЗД з результатами оперативного втручання у новонароджених, а у випадку перинатальної смерті <span style="font-size: 12.0pt; font-family: Symbol; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: UK; mso-char-type: symbol; mso-symbol-font-family: Symbol;">- патоморфологічного дослідження. Реактивацію TORCH-інфекцій при анте- і постнатальній смерті новонароджених встановлено у 78,4 % вагітних. 80 % вроджених вад розвитку плода виявлено лише під час патоморфологічного дослідження перинатальних втрат. ВВР дитини з реактивацією TORCH-інфекцій у матері не пов’язані. Критеріями ультразвукового сканування, які б свідчили про реактивацію TORCH-інфекцій у матері і потребували їх терапевтичної корекції, можуть бути гідрофільність тканин мозку, гідроторакс (асцит), гіперехогенність кишечника плода.