ВИЗНАЧЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ КРИПТОКОКІВ ДО АНТИМІКОТИКІВ – ОСНОВА ЕФЕКТИВНОСТІ ЛІКУВАННЯ КРИПТОКОКОВОГО МЕНІНГІТУ - Бондаренко, А.М. (Інфекційні хвороби, 2015)
Проведений аналіз можливості використання системних антимікотиків, які використовують для лікування криптококкового менінгіту. Докладно наведені дані по чутливості криптококів до застосовуваних антимікотиків. Наведені дані по фармакокінетиці системних антимікотиків. Особлива увага приділена можливості проникнення антимікотиків у ліквор і можливості створення в ньому мінімальних пригнічуючи концентрацій для криптококів. Дані рекомендації з оптимізації застосування антимікотиків у терапії криптококового менінгіту з урахуванням фармакокінетики антимікотиків та чутливості до них криптококів. Обґрунтована необхідність динамічного визначення чутливості криптококів до антимікотиків у процесі терапії криптококового менінгіту. Проведений докладний аналіз можливості використання та ефективності існуючих методів визначення чутливості криптококів до антимікотиків. Розроблена та запропонована проста і доступна для практичного використання методика визначення чутливості криптококів до системних антимікотиків.