ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В КЛІНІЧНІЙ МЕДИЦИНІ, НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ ТА ОСВІТІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Шостакович-Корецька, Л. Р. (Інфекційні хвороби, 2025)
Проаналізовано можливості та перспективи впровадження штучного інтелекту (ШІ) в клінічну практику України, зокрема у сферу медичних досліджень та освіти в умовах воєнного стану. Використано приклади з українських клінік та освітніх установ, що вже застосовують або тестують ШІ-інструменти. Особливу увагу приділено комунікації між пацієнтом і лікарем, автоматизації діагностики, моніторингу та аналізу даних. Запропоновано рекомендації для інтеграції ШІ в систему охорони здоров’я з дотриманням етичних, юридичних і безпекових стандартів.