ВЕЛИЧКО М. В. БІОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ТА БІОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ ЯК СКЛАДОВІ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ / М. В. ВЕЛИЧКО ; ЕКОГІНТОКС МОЗ УКРАЇНИ ; НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОСТРОЗЬКА АКАДЕМІЯ». – ЧЕРНІВЦІ : ДРУК АРТ, 2024. – 272 С. - Андрейчин, М. А. (Інфекційні хвороби, 2024)
Монографія написана на актуальну тему. У ній вперше висвітлено наявні системи біологічної безпеки і біологічного захисту в різних державах, тенденції щодо їх вдосконалення, роль у цьому Інтерполу та інформування правоохоронних органів. Окремий розділ присвячено аналізу теперішньої системи біологічної безпеки та біологічного захисту в Україні, шляхам удосконалення її з використанням міжнародного досвіду, врахуванням принципу «єдиного здоров’я» на період до 2025 року s рішення Ради національної безпеки та оборони від 15 жовтня 2021 року № 668, а також у наступні строки. Монографія написана в доступній формі, матеріал подано чітко та логічно, з належною аргументацією основних положень і висновків. Видання буде корисним для працівників Служби безпеки України, правоохоронних органів, студентів правових, природничих і медичних спеціальностей вищих навчальних закладів.